BATŮŽKOVÝ PROJEKT

Milí farníci,
naše farnost se zapojila do „Batůžkového projektu“ charitativní organizace Mary‘s Meals. Jedná se o doplňkový projekt této mezinárodní organizace, jejíž hlavní činností je zajištění stravování dětem v nejchudších částech světa. Do škol, kterým Mary‘s Meals poskytuje prostředky na stravu, jsou doručovány i tyto batůžky se školními potřebami.

V naší farnosti bude sbírka probíhat do Hromnic (2. února). Zapojení do této sbírky je dobrovolné, každý může přispět dle svého uvážení a možností. Batoh můžete donést zcela nebo zčásti zkompletovaný. Kartičku se seznamem věcí, která je vložena do letáčku na stole v bočním vchodu kostela, vložte do batohu. Můžete také donést samostatně boty o velikostech 28 – 35. Zvláště tyto velikosti jsou nedostatkové. Nejvhodnější jsou žabky, mohou být i kroksy a pantofle, případně sandálky nebo cvičky. Tenisky či pevná obuv nejsou vhodné. Batůžky a boty doneste pod stromeček do kaple andělů.

Věková kategorie dětí je v rozmezí od 4 do 14 let. Většina věcí může být použitá, pokud jsou v dobrém stavu (zubní kartáček, zubní pasta a mýdlo musí být vždy nové). POZOR! Do batůžků nepřidávejte žádné hračky, sladkosti ani jiné věci než jsou uvedeny v seznamu.

Mary‘s Meals lze podpořit také malým finančním darem tj. posláním peněz na český účet Mary’s Meals: 44 102 77 / 0100. Jídlo na jeden školní rok pro jedno dítě činí jen 550,- Kč, to znamená, že pomoci může téměř každý.

Více informací naleznete zde:
www.marysmeals.cz
www.batuzkovyprojekt.cz
https://www.facebook.com/batuzkovyprojekt/